home
Homepage  » Bedrijven  » Transportdeskundigen

Zijn er in uw bedrijf opportuniteiten voor transport over water? 

nv De Scheepvaart, Voka en Unizo stellen 2 transportdeskundigen gratis te uwer beschikking om uw goederenstromen te analyseren en uw besparingspotentieel naar boven te spitten.

Transport over het water in volle expansie

Sinds de liberalisering van de binnenvaartmarkt en dankzij belangrijke inspanningen van de overheid, kent het goederentransport via de waterweg een steile opgang. De binnenvaartwereld onderging het voorbije decennium een ware metamorfose en wordt volwassen. Groeicijfers van 30% en meer per jaar zijn voor bepaalde nichemarkten meer de regel dan een uitzondering! Toch blijven de opportuniteiten van de binnenvaart als volwaardige transportmodus vandaag nog vaak verborgen voor heel wat bedrijven. Te vaak wordt nog verkeerdelijk gedacht dat binnenvaart onwerkbaar, traag en moeilijk is.
Het dienstengamma van de binnenvaart breidt nagenoeg elke dag uit. Voornamelijk in de Benelux gaat geen dag voorbij zonder nieuwe diensten, het opzetten van innovatieve overslagconcepten of het uitbreiden en het optimaliseren van het infrastructuurnetwerk.
Ook de shortsea wereld is in volle evolutie.

Gratis ondersteuning door een transportdeskundige

In het kader van de samenwerkingsovereenkomst die op 26 september 2005 werd afgesloten tussen Voka, Unizo en nv De Scheepvaart, werden onlangs Filip Verbeke en Fons Stulemeijer aangesteld als transportdeskundigen voor Antwerpen en Limburg. Ze staan bedrijven bij in hun zoektocht naar de mogelijkheden van de waterweg voor goederentransport en bij het realiseren van een modal shift naar de binnenvaart. Bedrijven kunnen gratis een beroep doen op de diensten van deze transportdeskundigen. Ze zoeken voor u uit of watertransportconcepten realistische, economische en duurzame oplossingen bieden voor de organisatie van uw goederentransport.

Gratis transportlogistieke scan leidt tot besparingen

Op uw vraag kan de transportdeskundige een transportlogistieke scan uitvoeren. Op basis van een globaal inzicht in de in- en uitgaande goederenstromen wordt nagegaan voor welk deel van het goederentransport de waterweg opportuniteiten biedt. Desgevallend wordt de supply chain en de interne logistieke organisatie afgestemd in functie van het geoptimaliseerd transportconcept. Door het inschakelen van de transportdeskundige profiteert u maximaal van de actuele kansen die watertransport biedt en bespaart uw bedrijf vaak flink op het transportbudget.

Hoe gaan we te werk?

- U contacteert de transportdeskundige (gegevens zie onderaan).
- Onze transportdeskundige contacteert u voor een eerste gesprek.
- Samen met u beslissen we welke van uw goederenstromen we gaan analyseren.
- Wij bezorgen u de nodige documenten of digitale formats om data te verzamelen rond de goederenstromen in uw bedrijf.
- U verzamelt de nodige gegevens. Het is belangrijk dat deze compleet en correct zijn. Indien nodig kunnen we hier ook ondersteunen.
- Onze transportdeskundige maakt een ‘modal scan’ en berekent de opportuniteiten. Een grote openheid van beide kanten vergemakkelijkt deze analyse.
- We bespreken samen met u de resultaten van deze analyse.

Nog vragen?

Aarzel niet onze transportdeskundigen te contacteren:

Filip Verbeke (Voka)                                                       Fons Stulemeyer (Unizo)
nv De Scheepvaart                                                         nv De Scheepvaart
Havenstraat 44                                                                Havenstraat 44
3500 Hasselt                                                                   3500 Hasselt

telefoon: 011/29.85.44                                                   GSM: 0495/22.11.97
GSM/ 0472/31.88.75                                                       fons.stulemeijer@skynet.be 
f.verbeke@descheepvaart.be